Kolmen varaavan vuolukivitakan talossa riittää lämpöä

Sari, Kiljava

Kun kaksikerroksisen hirsitalomme rakennusvaihe Kiljavalla oli loppusuoralla vuonna 2010 
siirsi mieheni talon takkavalinnat vastuulleni. Maalle muuttaneena kaupunkilaistyttönä nautin vapaudesta valita. Löysin etsimäni vuolukiviunelman NunnaUunin mittatilausmallistosta. Mammutti-vuolukivestä tehty Pielisen Aallokko muhkeine muotoineen näytti kuin tehdyltä talomme alakertaan. Tilasin sen mieheltäni kysymättä – onneksi makumme menevät hyvin yksiin.

Yläkertaan olin ajatellut suoraa varaavaa takkaa, mutta kun NunnaUuni-kauppiaamme tuli mittakäynnille,
 valinta vaihtui hänen suosituksestaan Vanessa-kulmatakkaan. Kauppiaalla oli hyvää näkemystä ja hän paneutui huolella takkavalintaamme. Kulmatakka sopiikin yläkertaan mainiosti ja lämpösäteily virtaa esteettömästi koko tilaan. Yläkerran keittiöön hankimme samalla näppärän lieden ja leivinuunin yhdistelmän, Evan.

NunnaUuni-kauppiaalla oli merkittävä rooli takkavalintoja tehtäessä. Annan hänelle palvelusta "täyden kympin" - häntä voi todella kiittää asenteesta ja työnlaadusta. Tämä on minulta paljon sanottu, sillä olen yleensä aika kriittinen palvelun ja laadun suhteen.

Käytämme kodikkuutta lisäävää, ihanasti lämmittävää puuhella Evaa päivittäin, leivinuunia lämmitämme viikonloppuvapailla ja juhlapyhinä, yleensä silloin kun on enemmän aikaa. Leivinuunissa valmistettu ruoka kerää kiitokset syöjiltä. Laatikkoruokia ja kinkkua maistaneet ystävämme ovatkin kutsuneet itsensä meille myös tuleviksi jouluiksi syömään. Alakerrassa olevaan Pielisen Aallokkoon teemme tulet illanistujaisiin, omaksi ja ystäviemme iloksi.

Olen niin tyytyväinen NunnaUuniin, ettet tiedäkään. Lämmitys, kuten ruoanlaittokin kuuluu meillä molemmille. Takkalämmitykseen tarvittavat taidot opin mieheltäni. Lämmitys on helppoa. Lämpö on ihanaa ja tuli kaunista katsella. Lämmöstä nauttivat myös perheemme kaksi Schäferiä, varsinkin 9 kk ikäinen "iso poika", jonka lempimakuupaikka on Vanessa-takan kyljessä. Uskokaa tai älkää, pitkäkarvainen koira makaa pitkin pituuttaan selkä takkaa vasten jopa koko yön.

Tutustu Sarin puuhellaan: Eva, lieden ja leivinuunin yhdistelmä