Viveca-takan ulkonäkö pysäytti, varauskyky vakuutti

Ilkka, Ikaalinen

Rinnetontille rakennettu talomme valmistui 2011. Jo rakennusvaiheessa panostimme tehokkaaseen ja toimivaan lämmitykseen; talossamme on puu- ja öljylämmitys, lattialämmitys vesikierrolla. Näistä puulämmitys on meillä ensisijainen lämmitysmuoto, ei vähiten sen vuoksi, että myyn työkseni polttopuuta.

Valitsimme Vivecan ensisijaisesti ulkonäöllisistä syistä. Halusimme takaltamme varaavuutta ja kivimassaa. Vaimon kanssa kävelimme NunnaUuni-myymälään, ja heti sisään astuessamme huomasimme näytille asetetun Vivecan. Kyseinen takkamalli oli juuri esillä sisustus-messuilla, josta se purettiin ja kotiutettiin meille.

Sijoitimme Vivecan alakerran takkahuoneeseen. Alakerrassa sijaitsevat myös kodinhoito- ja pesutilat. 
Takka on meillä hyvässä hyötykäytössä. Puulämmitys vie alakerrasta talven tuoman kylmän kosteuden pois, huoneilma muuttuu huomattavasti miellyttävämmäksi ja lämmintä ilmaa nousee myös yläkertaan.

Lämmitämme takkaa talvella joitakin kertoja viikossa, tarpeen mukaan. Lämmitykseen käytämme hyvin kuivatettua koivua, jossa lämpöarvo on kohdallaan. Yksi Vivecan valintaan vaikuttava peruste olikin suuri tulipesä ja leveä takkaluukku – Vivecaan mahtuu 33 senttinen klapi, niin kuin mielestäni kunnon takkaan kuuluukin. Tämä on elämäni ensimmäinen vuolukivitakka, mutta onhan minulla kokemusta puulämmityksestä aina alakouluikäisestä asti. Sanoisin, että puulämmittäminen on minulle yhtä luontevaa kuin hengittäminen.

Tutustu Ilkan valintaan: Viveca 1 -takka, Mammutti-vuolukiveä