NunnaUuni osana kodin lämpöä

Varaava takka sopii mainiosti kodin lämmittämiseen. NunnaUuni-lämmittäjänä saat nauttia elävän tulen tunnelmasta ja lämmöstä, joka kestää pitkään liekkien hiipumisen jälkeen.

Tulisija on tyylikäs lämmönlähde, joka pienentää sähkö- ja öljylaskua. Varaavat vuolukivitulisijamme luovuttavat lämpöä kertalämmityksellä jopa 48 tuntia. NunnaUuni täydentää parhaiten myös muita energiaratkaisuja kuten maalämpö- tai ilmalämpöpumppuja.

NunnaUuni-tulisijan viipyilevä ja tasainen lämmönluovutus tekee siitä ihanteellisen tulisijan matalaenergiataloon. Lisäksi takka tai kamiina on tunnelmallinen varalämmönlähde vaikka talvisten sähkökatkojen varalle. Aito NunnaUuni on varma valinta sekä vanhaan taloon että uuteen kotiin, jota ollaan ryhtymässä rakentamaan.

Tulisijan valinta

Oikeankokoisen tulisijan valintaan vaikuttaa moni seikka. Lämmitettävän pinta-alan lisäksi tulee ottaa huomioon muun muassa rakennuksen tiiviys, lämmöneristys, ilmanvaihto sekä kylmien ulkoseinien ja ikkunoiden pinta-ala.

Käytännössä tulisija lämmittää parhaiten niitä alueita, jonne se näkyy. Ja kyllähän NunnaUunia kelpaa katsella. Mallistostamme löytyy tulisijoja erilaisiin koteihin ja sisustustyyleihin. Tutustu mallistoomme täällä.


Vaivatonta ruoanlaittoa tulisijalla

Ruoanlaitto NunnaUunissa sopii hyvin nykypäivän vaivattomuutta kaipaavalle ihmiselle. Aamulla laatikko- tai pataruoan voi laittaa hautumaan edellisenä iltana lämmitettyyn uuniin. Illalla kotona odottaa valmis ruoka. Helppoa ja herkullista!

Tutustu takkaleivinuunimallistoomme täällä.

Varaavat liesitakat ja leivinuunit löydät täältä.


Mukavaa lämpöä kevyempään tarpeeseen

Injektoritakka on varaava tulisija, joka säväyttää upealla liekkien loimulla ja raikkaalla muotoilullaan. Kun lämmität injektoritakkaa, saat nauttia Mammutti-vuolukiven lämmöstä jopa vuorokauden ajan. Lue lisää injektoritakoista.

Sisustuksellinen kamiina on hyvä vaihtoehto, kun kaipaat tulisijalta ennen kaikkea tunnelmaa ja estetiikkaa. DEKO-tulisijoissa Mammutti-vuolukivi toimii varauskivenä. Lue lisää DEKO-tulisijoista.


Enemmän energiatehokkuutta lisävarusteilla

Kun tulisijaan yhdistää NunnaUuni-Aqua+ -lämmönsiirtimen, osan takan lämmöstä voi hyödyntää talon vesikiertoisessa lämmitysjärjestelmässä tai ainoastaan käyttöveden kuumentamiseen. Tutustu NunnaUuni-Aqua+ -vesikiertotakkaan täällä.

Nykyaikaiset pientalot ovat energiatehokkaita ja niissä on useimmiten koneellinen ilmastointi. Jotta tulisija toimisi hyvin yhteen talotekniikan kanssa, suositellaan palamisilman johtamista tulisijaan talon ilmanvaihdosta riippumattomasti. Lue lisää NunnaUunin paloilmanohjauksesta.

Millainen takka olisi paras?

Valtuutettu NunnaUuni-asiantuntija auttaa sinua valitsemaan kotisi lämmitystarpeisiin parhaiten sopivan tulisijan. Jätä viesti, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.