Nunnanlahden Uuni Oy:n omistaja Juhani Lehikoinen perusti yrityksen vuonna 1982. Samana vuonna alkoi varaavien vuolukivitulisijojen teollinen valmistaminen paikallisten uunimestarien perinteistä osaamista vaalien. Varaavat NunnaUuni-tulisijat on alusta saakka tunnettu hyvätapaisina ja varmatoimisina kodin lämmittäjinä.

Juhani Lehikoinen on kolmannen polven uunimestari. Hänen isänsä Tahvo Lehikoinen työskenteli Nunnanlahden vuolukivilouhoksilla 40 vuotta ja oppi tuntemaan eri vuolukivilajien salat. Isänsä arvokkaan kokemuksen ansiosta Juhani tiesi, missä sijaitsee parhaan uunikiven esiintymä. Niinpä hän teki valtauksen tuohon vuolukiviesiintymään (Kaivospiiri: Nunnanlahti nro 3159).

Tänään NunnaUuni Oy on Suomen ainoa varaavien täysvuolukivitulisijojen valmistaja. Kaikkien varaavien tulisijojemme tulipesät ja lämmönvarausrakenteet valmistetaan oman esiintymämme vuolukivilajista, jota kutsumme Mammutti-vuolukiveksi. Tämän vuolukivilajin erinomaiset lämpöominaisuudet on todistettu geologisin tutkimuksin.

Nunnanlahden Uuni -konserni on vakavarainen perheyritys, joka on riippumaton ulkopuolisista rahoittajista. Tulisijojen valmistuksesta, markkinointi- ja myyntitoiminnoista vastaa vuonna 2007 perustettu tytäryhtiö NunnaUuni Oy. Konsernin päätoimipaikka ja tuotantolaitokset sijaitsevat Juuan Nunnanlahdessa Pohjois-Karjalassa. NunnaUuni-tulisijoja myyvät valtuutetut jälleenmyyjät kautta maan.

Suomen Vahvimmat