Innovaatioita kodin lämpönautinnoksi

NunnaUunin menestys pohjautuu ainutlaatuisen kestävään Mammutti-vuolukivilajiin, omiin tehokasta palamista ja nopeaa lämmönvarausta edistäviin innovaatioihimme, jatkuvaan tuotekehitykseen sekä kuluttajille merkitykselliseen muotoiluun ja tuotevalikoimaan.

Kultainen Tuli -palomenetelmä täyttää jo nyt tulevaisuuden hiukkaspäästönormit.

NunnaUunilla on yksinoikeus kestävää Mammutti-vuolukivilajia sisältävään esiintymään (Kaivospiiri: Nunnanlahti nro 3159). Mammutti-vuolukivi varaa palamisen lämpöenergian erittäin tehokkaasti, kestää tulipesän korkeita lämpötiloja hyvin ja pitää tulisijan lämpimänä pitkään tulen sammuttua. Tärkeimmät keksintömme hyödyntävät näitä oman vuolukivilajimme ominaisuuksia.

NunnaUuni on tulisijojen tutkimuksen ja tuotekehityksen edelläkävijä. Tutkimme vuolukivilajimme ominaisuuksia ja etsimme jatkuvasti uusia tapoja valjastaa ne tulisijakäyttöön parhaalla mahdollisella tavalla. Hyödynnämme tulisijojen tuotekehitystyössä tutkimusten antamaa tietoa.

Valmistamme ympäristöystävällisiä tulisijoja. Jo vuonna 1998 otimme tulisijoissamme käyttöön patentoidun keksintömme, Kultainen Tuli -kaasutuspalomenetelmän (Pat.no. EP1008808), joka minimoi haitalliset hiukkaspäästöt ja auttaa saamaan parhaan hyödyn Mammutti-vuolukivilajin tutkitusti erinomaisista lämpöominaisuuksista.

Injektorivaraaja siirtää palamisessa syntyvän kuumuuden nopeasti talteen Mammutti-vuolukiveen. Samalla hormiin menevät savukaasut jäähtyvät turvallisiksi.

Kultaisen Tulen ansiosta palaminen on puhdasta ja tehokasta heti puiden sytytyksestä lähtien. Olemme askeleen edellä puunpolton yhä tiukkenevia päästörajoituksia: varaavat tulisijamme alittavat jo nyt eurooppalaiset EcoDesign-päästörajat, jotka tulevat voimaan vuonna 2022.

Asuminen ja kotien lämmöntarve on muuttunut vuosikymmenten kuluessa. Kiinnitämme huomiota tulisijojen muotoiluun ja käyttömukavuuteen. Teemme tiivistä yhteistyötä muotoilun, rakentamisen ja energiatekniikan asiantuntijoiden kanssa.

2010-luvulla olemme täydentäneet tuotevalikoimaamme kevyillä injektoritakoilla. Injektoritakka on keveydestään huolimatta aito varaava tulisija. Patentoidun Mammutti-vuolukivisen injektorivaraajan (Pat. no 122079) ansiosta puhdas palaminen ja pitkäkestoinen lämmönluovutus saatiin entistä pienempään ja kevyempään tulisijaan.

DEKO Due -tulisijoissa on sisällä Mammutti-vuolukivinen tuplakuori, joka pidentää ja pehmentää lämpöä.

Varaavien vuolukivitulisijojen ja injektoritakkojen rinnalla valmistamme DEKO-tulisijoja, jotka sopivat tulen tunnelmasta nauttimiseen ja satunnaiseen lämmöntarpeeseen. Myös DEKO-tulisijojen varauskivet ovat aitoa Mammutti-vuolukiveä.

DEKO Due -tulisijan Mammutti-vuolukivinen tuplakuori pidentää ja pehmentää lämpöä antaen miellyttävän, viipyilevän lämmöntunteen. Tämän ansiosta DEKO Due soveltuu hyvin nykyajan koteihin.

Olemme saaneet kaikkiaan lähes 60 rekisteröityä patenttia ja yli sata mallisuojarekisteröintiä. Jokaisessa tulisijassamme on muutama suojattu innovaatio – keksintö, joka tekee NunnaUunistasi ainutlaatuisen.